dilluns, 23 de juliol del 2012

Un espai de diàleg?



No pot ser! Ja fa massa que anem aguantant, any rera any, un degotall colpidor de desinformació i crueltat gratuïta vers l’hoquei patins, que es vessen sobre l'únic espai de diàleg existent amb un certa capacitat mediàtica: el nostre “estimat” Fòrum d’hoquei Patins Català.

Creat i alimentat pels propis jugadors i aficionats, trobem amagats darrera un injustificat anonimat gent abocant ràbia i frustració, en l'únic lloc que dona ressò a la seva opinió sense valorar les repercussions que s’obtindran de la seva aportació.

No cal ser cap expert en hoquei per emetre un judici sobre l’existència d’aquest espai i veure que per cada entrada constructiva, hi son replicades desenes de respostes que van de la intrascèndencia més càndida, a la mala llet més provocadora que no aporta, en absolut, cap valor de progrés a aquest esport, ni tant sols a allò que es denuncia per molt justificat que pugui ser.

I es que fa mal, molt mal. He vist autèntics disbarats, que si ens afectessin d'aprop ens podrien crear greus problemes. Els vells sempre ho podem relativitzar, però el jovent es vulnerable a aquestes situacions (no diguem els nens que juguen a base).

I es que l’hoquei requereix un fòrum com cal, no tant sols per desfogar-nos, sinó que ha de ser un espai de reconstrucció d'allò que no va bé, i com a tots els esports, hem de començar per la base. Com podem reprendre decisions dels estaments o de la Federació, si nosaltres mateixos som incapaços de mantenir el més mínim diàleg. Un administrador inexistent, per deixadesa i abandonament, acaba per reblar el clau de la situació.

I mira, a més, que es poc funcional: Difícil de seguir els fils, amb temes interessants (pocs) que es perden als pocs dies, i amb un guarniment ben poc reeixit.

Crec que només hi ha un camí, i es obrir un nou espai amb les garanties necessàries per una bona convivència, i la clau per a que el projecte funcioni es que la gent realment preocupada per l'hoquei deixi de participar en aquest tant “entranyable” espai. Si no ho fem, renaixerà altre cop, com ja ha fet en tots els intents anteriors. I es que això de dir la primera bajanada que un li ve al cap es molt golós.

Potser els més nous no ho sàpiguen, però aquest fòrum ja va ser tancat per una denúncia, almenys un cop (potser més). Va ser rescatat amb una crida al fair-play i obligar als registres, que van durar uns pocs dies, per tornar a la monotonia.

A qualsevol altre esport, o qualsevol altre activitat, ja fa anys que es mouen amb fòrums actius amigables (en l'us) i respectuosos amb les crítiques, amb la possibilitat de veure quins avatars realment participen, i generen debat (crític i constructiu) i la capacitat de poder censurar per part dels moderadors els intents de sembrar el mal rotllo.

No només això, ha de ser capaç de promoure e incentivar tot allò que pugui fer gran l'hoquei. Hi ha molt camí per córrer i aquest es el medi més potent que podem trobar, per si algú no s'havia adonat.

Hi ha desenes de temes que poden arribar a qüestionar i impulsar el futur de l'hoquei: reglaments, arbitratges, proteccions personals, equipacions, patins, estícs, adequació d'instal·lacions,... impulsades des del nucli més fort de l'hoquei patins al món. Si sabem parlar serem escoltats, aquí i a fora, per que la gent ens mira, som la referència pel millor (i el pitjor) de l'hoquei i no els podem decebre, sinó, només recollirem misèries.

PD. Crec que aquest paper l'haurien de fer seu algun dels grans, i bons, portals d'hoquei que tenim: Ok Cat, A kops d'estick, i molts d'altres fan una gran tasca de divulgació. Pel seu caràcter generalista i neutral, considero que podrien assumir aquesta iniciativa. En tot cas, i com deia aquell savi a “dinamita”: - Reflexione'm-hi si us plau, reflexione'm-hi-.