dissabte, 5 de maig del 2012

Nacional Catalana: SHUM Maçanet 3 - Olesa 8

L'equip del SHUM ha oposat molta més resistència del que pugui reflexar el marcador, i es que la Marta ha parat molt,  ... això, i una efectivitat olesana com feia temps que no veiem. Tot això jugat en la deplorable pista de plastic dels partits televisats. Les jugadores olesanes s'han fet tips de caure a terra, ja que era el primer cop que trepitjaven aquestes lloses de plàstic.

I es que el tipus de pista ha tingut bastanta influència en el desenvolupament del partit (si les olesanes haguessin perdut serviria d'excusa sense tenir mala consciència), i és que les relliscades han pogut influir en jugades clau si no fos per l'avantatge al marcador assolit per les jugadores del Plà de Montserrat.

... això, i la mecànica dels patins, que ha deixat al box a la Silvia gairabé tot el partit, ja que quan portavem 3 minuts del joc ha relliscat, i al aixecar-se ha deixat tot els tren davanter del patí a terra (pana greu). Darrera aquest trasbals, amb canvi precipitat, ha arribat el primer gol local. Joc molt ràpid el vist a Maçanet i considero, sense por a equivocar-me, i amb permís d'alguna jugadora del Manlleu, que les jugadores del Maçanet son el conjunt més ràpid i agil de la categoria, amb una gran capacitat d'anticipació. Si fas una passada llarga i hi ha alguna possibilitat de que arribin a la bola, ho faran, tot i que la precipitació posterior els fa perdre, a cops, el control de la bola, ...això i la Marta que ha aturat molt. Les olesanes, quan no queien a terra, han pogut arribar també amb assiduitat a la porteria local intentant els passis interiors que han tingut exit amb la Cristina al minut 10, que aconseguia l'empat.

Tornaven a agafar avantatge les noies del SHUM dos minuts més tard, però un penalty assenyalat a les locals al tapar la portera la bola amb el cos premeditadament, ha estat transformat perfectament per la Lara aconseguint altre cop l'empat. A 2 minuts del descans la Cristina avançava a les olesanes en una bona jugada de teva-meva. Amb aquest 2-3 s'arribava al descans.

A la represa, entre l'Helena i la Cristina han ressolt una bola morta a l'area local (que ha entrat a la xarxa). El 2-4 ha durat bastant al marcador, fins que la Gemma rematava una bola al segon pal implacablement dins la xarxa a 10 minuts del final.

Poc desprès arribava la desena falta olesana (moltes faltes que s'han pitat avui eren molt absurdes o fruit de les caigudes provocades per la pista). L'Alba Romaguera no ha pogut transformar la falta, però just desprès, al anar a recuperar la bola, la Cristina Gramunt ha relliscat a l'area i al caure li ha picat la bola al cos. Així doncs, penal absurd per les circunstancies que l'han provocat. Aquest cop si han aprofitat les jugadores locals el llençament posant-se 3 a 5.

En aquests moments, desprès d'una reparació d'emergència, ha tornat a pista la Silvia, que en la primera bola que ha enganxat ha avançat per la dreta i escorant-se al primer pal ha vençut a la Cristina Codina aconseguint un espectacular 3-6. L'inversió en la reparació del patí ha durat 1 minut més. Quan tornava la Silvia a escapar-se sola cap a la porteria local, ha tornat a perdre les rodes devanteres provocant-li una aparatosa caiguda i un cop als morros que l'ha fet retirar-se definitivament.

Gran treball de la Marta avui en el partit
Les olesanes seguien acumulant faltes absurdes i arribava la quinzena (per primer cop a la temporada). La capitana local fallava els dos intents, i és que s'ha hagut de repetir, ja que la Gemma s'ha escapat abans d'hora de la zona.

Poc desprès arribava la desena falta del Maçanet, que s'ha encarregat d'executar la Cristina Gramunt fent pujar el 3-7. Mancant 1 minut, la Txell ha efecuat una impecable passada a la Gemma que ha donat el vuitè i definitiu gol del partit per les olesanes. Faltes: SHUM 11, Olesa 15.

Un resultat, potser una mica inflat, que dona molta confiança a les jugadores olesanes per afrontar el darrer partit davant un dels equips forts que queden en guerra: el Manlleu. Potser, per culpa de campionats i campionadets i altres verdures, s'haurà de jugar abans del que estava previst.

Alineació Olesa: Marta Arnau (p), Cristina Gramunt (3), Lara Jaime (1), Gemma Cortés (2), Txell Ventura, Helena Oleart (1) i Silvia Porterias (1).

Alineació SHUM: Cristina Codina, Aurora Pons, Cèlia Vidal, Cèlia Roure (1), Alba Romaguera (1) i Judit Codina (1).

Gols: 1-0 (Cèlia Roure, 4:50), 1-1 (Cristina Gramunt, 9:57), 2-1 (Judit Codina, 11:38), 2-2 (Lara [P], 11:51), 2-3 (Cristina Gramunt, 18:02). 2ª Part: 2-4 (Helena Oleart, 2:39), 2-5 (Gemma Cortés, 10:11), 3-5 (Alba Romaguera [P], 11:51), 3-6 (Silvia Porterias, 12:14), 3-7 (Cristina Gramunt [FD], 16:38), 3-8 (Gemma Cortés, 18:55).