divendres, 30 de març del 2012

El misteri de la classificació a 2ª Catalana Femení

Un petit embolic ha aparegut aquests ultims dies amb la classificació d'aquesta categoria, propiciada principalment per un mal funcionament (o mal registre de dades) mostrades a Can Fecapa.

La veritat es que no es fàcil mantenir-ho quan comencen a haver-hi els típics partits no jugats, ajornats o sancionats per defectes que acaben amb ressolucions del tipus: perdua del partit, i un punt de sanció.
A part del propi disgut de l'equip "perdedor", s'ha d'afegir el propi disgust de l'equip "guanyador", que a més de no haver jugat - i disgust de l'afició - veu que no li sumen cap gol.

Una greu errada per part del reglament el obviar que son els gols els que materialitzen les victories. Un equip que depengui dels "gol-average" en la seva posició a la taula queda penalitzat si li donen el partit per guanyat amb un 0-0, sobretot si el partit es preveia amb una victoria còmode. A part del trasbals informatic que suposa informar als sistemes que 0-0 no sempre es un empat.

Una ultima ullada a la classificació de la Fecapa indica que han repassat i corregit les dades, tot i que que s'ha de tenir present que hi ha dues sancions oficials de les que comentavem més amunt:

Girona - Sant Feliu (jor. 1): Victoria del Girona per 0-0 i sanció al Sant Feliu (Resol. 76-2012)
Lloret - Bigues i Riells (Jor. 3): Victoria del Lloret per 0-0 i sanció al BiR (Resol. 527-2011)

Aqui hi ha discrepàncies amb la classificació que dona la pagina del Bigues, ja que el resultat del partit amb el Lloret al finalitzar va ser de 5-1, i així consta a la seva classificació. També dona com a empat el partit del Girona - Sant Feliu.

Us deixem la nostre verssió ampliada i corregida per afegir, si més no, més llenya al foc, i es que tot distreu. Bones festes.