divendres, 10 de febrer del 2012

Nacional Catalana: Olesa 3 - Mataró 5

Un resultat que podria semblar previsible, però que veient el partit no ho estat gens. El resultat quan faltava un minut per acabar era de 3-3, i totalment obert, amb 9 faltes a cada costat. Però una desencertada decisió arbitral ha donat per bó un gol del Mataró fet amb el peu  i ens ha costat el partit. Potser el millor partit de les olesanes aquesta temporada, i això que partiem amb un greu handicap i era que no podiem comptar amb la nostre portera titular, la Marta que està ben potxa i l'Ariana ha hagut de debutar a Nacional Catalana, i ho ha fet amb nota.

El partit començava molt bé, amb unes jugadores locals molt motivades que han treballat per tota la pista ofegant un Mataró que s'ha vist desbordat en els primers minuts. Una rematada de la Silvia sense deixar caure la pilota a passada de la Gemma, i posteriorment una jugada individual de la mateixa Silvia (el millor partit que ha fet aquest any), que s'ha desfet de les defenses per quedar-se sola amb l'Erika i clavar-li un escaire al segon pal, han posat en guardia a les Mataronines. El joc posterior, tot i ser més igualat que els inicis, ha mostrat un equip local molt ràpid tant en la defensa com en les transicions, conscients de que tenien una porteria més debil, i això ha fet que estiguessin molt més actives. Finalment a 2 minuts dels descans, les visitants han escurçat distàncies en una passada a l'area petita ben rematada per la Xantal. Abans les mataronines s'han queixat d'un possible gol fantasma, més protestat per la banqueta que per les pròpies jugadores.

A la represa, les del Maresme s'han motivat més i han aconseguit donar la volta al marcador quan portaven 5 minuts, amb un gol de la Juliana i un altre de l'Anaïs. Però aquesta vegada les olesanes no s'han enfosat com en anteriors ocasions i han continuat mostrant una elevada activitat al mig de la pista que ha permès a la Cristina escapar-se per la dreta i aconseguir l'empat del partit quan faltaven 7 minuts.

La situació semblava favorable a les olesanes ja que el Mataró s'havia carregat de faltes fins arribar a les 9, mentre que les olesanes només en portaven 4. Però la major experiencia de les jugadores mataronines, i una certa perdua d'eqüanimitat de l'arbitre, ha provocat que s'arribés a un increible empat a 9 en faltes (no han pitat cap falta al Mataró els darrers 8 minuts de joc).

En aquestes, que faltant 1:33 per finalitzar el partit, un embolic a l'area local ha estat aprofitat pel Mataró per fer introduir la pilota amb un cop de peu. Les airades protestes de les olesanes han costat una targeta blava a la Lara, i l'equip s'ha quedat amb 3 jugadores. Tot i així les olesanes s'han abocat a l'atac per aconseguir l'igualada que se'ls esmunyia. Quedant 20 segons, la Silvia s'ha quedat sola al segon pal i el seu tret l'ha aturat in extremis l'Erika amb l'aixella, i del possible 4 a 4, s'ha passat al 3-5 ja que el contracop del Mataró, amb les olesanes abocades com estaven a l'atac, han aconseguit el gol definitiu mancant 7 segons, realitzat per la Paula..

Una llastima perque pel desenvolupament del partit, un empat hagües estat, com a mínim més just. Cal tenir en conta les nombroses oportunitats que les olesanes han desaprofitat, i que la portera visitant ha desbaratat.

Alineació Olesa: Ariana Jimenez (p), Cristina Gramunt (1), Gemma Cortés, Txell Ventura, Silvia Porterias (2), Helena Oleart i Lara Jaime.

Alineació Mataró: Erika Arellano, Juliana Chiva, Anaïs Ramirez, Ivet Comas, Ona Castellví, Paula Batalla i Xantal Piqué.

Gols: 1-0 (Silvia, 2:00), 2-0 (Silvia, 4:10), 2-1 ( Xantal, 16:34). 2ª Part: 2-2 (2:35), 2-3 (5:57), 3-3 (Cristina, 12:43), 3-4 (18:27), 3-5 (19:53).

Enhorabona, a l'Ari, i a tot l'equip. Aquestes derrotes tot i els nervis del final, deixen bon regust. Jugant així contra el colider de la lliga, podem aspirar a tot, i sortir de la ratxa negativa actual.
Per cert, cal destacar que en aquesta competició trobem ara que els tres primers equips estant empatats a punts. Una competició més oberta que mai,i l'espectacle està assegurat en qualsevol dels partits que queden de competició.