dissabte, 8 d’octubre del 2011

Nacional Catalana: Olesa 2 - Mataró 3

Tercera jornada de la Copa de la Lliga. Com que haviem vist, que el Mataró havia pogut amb el Palau, ja preveiem que el partit seria complicat, i així ha estat. Defenses individuals pressionants i avançades que donaven molt dinamisme al partit. Joc més vertical de les olesanes, i més control del Mataró, que otorgaven, però, un bon repartiment de oportunitats en ambdues porteries. El gols no arribaven, però les porteres ens oferien un gran espectacle d'aturades inverosimils. En aquesta part, el Mataró s'ha carregat de faltes (7-2). Finalment a 2 minuts del descans, el Mataró s'ha posat per davant el marcador en una bona jugada col·lectiva de l'equip que ha ha finalitzat la Juliana Chiva.

La segona part ha estat molt més moguda encara. Als tres minuts, en una jugada de contratac, l'Helena ha estat derribada a l'area del Mataró, en un clar penal. El llençament realitzat per la Lara ha anat un pel alt, i el posterior rebot a la tanca ha acabat en booling. Pocs minuts més tard, en un altre contratac, la Txell ha estavellat la bola al pal quan ja havia vençut a l'Erika Arellano. Però hi ha un element que ha marcat notablement el desenvolupament del partit en aquesta segona part: les faltes. Les olesanes que havien arribat al descans amb 2 faltes, s'han carregat de faltes de forma alarmant, mentre que el Mataró s'ha estancat en les 7 que portava. Sincerament, algunes poc clares. Total: 10 faltes a 5 minuts del final. Conseqüent falta directa, i aquest cop la Marta no ha pogut aturar el tret de l'Ivet Comas.

Això ha semblat esperonar les jugadores locals, i la Cristina s'ha carregat la responsabilitat i colant-se entre la defensa mataronina ha arrossegat la bola fins la cantonada de la porteria mataronina, marcant el primer gol olesà. Havien passat menys de 30 segons.

Les mataronines no s'han rendit i davant la pressió olesana, han sabut trencar les files i en un contracop ben ressolt l'Ona Castellví ha clavat un pepino a l'escaire de la porteria olesana, on la Marta no hi ha pogut arribar, quan quedaven 2 minuts.

Altre cop aquest gol ha tornat a esperonar les olesanes, i en un contracop de teva-meva, la Txell ha aconseguit driblar a la portera visitant per tonar a acostar el marcador 1 minut més tard. El darrer minut, les olesanes han seguit insistint en la recerca de l'empat, però les mataronines han controlat bé la situació arribant el final del partit amb aquest 2-3.
Faltes: Olesa 12, Mataró 8.

Alineació Olesa: Marta Arnau (p), Lara Jaime, Cristina Gramunt (1), Txell Ventura (1), Gemma Cortés, Helena Oleart i Silvia Porterias.

Alineació Mataró: Erika Arellano (p), Juliana Chiva (1), Anais Ramirez, Ivet Comas (1), Judith Gassó, Ona Castellví (1), Paula Batalla, Xantal Piqué i Judit Morera (p).

Gols: 0-1 (17:52). 2ª Part: 0-2 ([FD], 14:24), 1-2 (Cristina, 14:49), 1-3 (17:20), 2-3 (Txell, 18:42).

Copa de la Lliga:
Cal destacar la tremenda igualtat mostrada, i reflectida en els marcadors, almenys en aquest grup A, dels diferents equips. Aquest matí, el SHUM ha empatat amb el Palau (aconseguint 3 empats en aquesta lligueta). Així doncs, serà el Mataró l'equip que passa a la fase final acompanyant el Voltregà, l'Sferic (que només ha hagut de fer un partit) i l'Arenys de Munt.
Això augura una lliga emocionant que esperem patir i disfrutar tota la temporada.