diumenge, 27 de febrer del 2011

2ª Catalana Femenina - Analisis Final

S'ha acabat la temporada a 2ª Catalana (al menys de moment). Molt abans que la resta de competicions i categories. Una temporada que va començar coixa degut a la maca d'equips. La fugida endavant dels equips cap a l'Ok lliga de la temporada passada, i la creació del sub 16 ha deixat el seu rastre més punyent a aquesta categoria que a nivell esportiu ha quedat un pel tocada.
Tocada, per que en molts partits es podia preveure el guanyador amb massa facilitat. Diferències notables de nivell, que sempre hi son en categories baixes, però que incomoden.

Equips

CE Molins de Rei. Començava un nou equip, i això sempre es d'agrair. Un equip que ha viscut una clara evolució positiva al llarg de la temporada. De segur que el proper any no ho posarà tant fàcil. Cal felicitar l'equip, per l'enteresa mostrada en els partits tot i les derrotes.


CP Monjos. Un equip just de jugadores, però que sempre lluiten i mantenen el cap fred encara que vagin perdent, conscient de les seves limitacions. Un equip que li manca una mica de velocitat, però que permet tenir viu l'hoquei femení a la zona vilafranquina.

CP Breda. Un altre equip modest que mereix l'admiració d'altres equips molt millors esportivament. Jugadores ben motivades i que necessiten el recolzament de la seva afició. No es normal que jugant a Breda només hi hagués 4 persones a les grades. Més tenint en conta que per la vora només hi ha el SHUM  amb equips femenins. Un equip encara potencial i amb jugadores joves.

HP Tona. Un equip que l'any passat li va tocar anar darrera de l'ultim, i aquest any ha tingut una notable millora. Tot i que encara pot evolucionar molt, ja s'ha pogut enfrontar de tu a tu, amb els equips de dalt. A tenir en compte la temporada vinent, junt amb el Manresa.

CP Manresa. Una bona sorpresa. Un equip que partia de 0 l'any passat, i que durant algunes etapes de la competició s'ha mostrat molt lluitador. Equip que ha de seguir progressant.


CE Olesa Patí. Un equip que naixia per poder permetre jugar a una serie de jugadores "expulsades"del Femení Base, i que no podien competir a Sub16 per manca de portera. Un equip molt jove (dos alevines, dos infantils i una sènior) que s'ha beneficiat de l'experiencia de les jugadores de l'equip de dalt (2 alevines, 2 infantils i 2 juvenils). Matiso aquests aspectes de la categoria per remarcar el valor dels resultats obtinguts. Un equip per tant amb molt potencial i molta experiència que cal agafar.

UE Barberà. La revelació de la temporada. Ja ens va donar tota una lliçó al primer partit de la Copa de la Lliga. Equip molt lluitador i que sap pressionar i definir. Si puja a primera (no se com anirà això), de segur que no es quedarà a la cua.


CP Manlleu. Un bon equip que no ha perdut cap partit, i que també s'ha pogut beneficiar de l'ajuda de jugadores amb experiència a 1ª Catalana. Equip jove, que també té molt a dir. Haurà d'esperar a que l'equip de 1ª Catalana pugi per poder pujar. Si ho fan, no desentonaran gens a la nova categoria.

Futur de la competició

Es evident que tal com ha quedat aquesta categoria amb 8 equips queda molt coixa. Potser tocarà esperar els equips que s'apuntin la propera temporada, i les jubilades del Sub16. Però si ha de quedar amb 8 equips (o 10), potser caldria desdoblar 1ª Catalana i eliminar la 2ª. Fins que tornin a haver-hi suficients equips.

D'altre banda, ara es produeix un buit notable de competició. Dels vuit equips, quatre no tornen a jugar fin la fase final de la Copa de la Lliga, a finals de Maig. I els altres 4 ja han acabat. Se que al calendari general de la Fecapa, encara hi han definides una serie de jornades per aquesta categoria, però ignorem el format que tindran, si es que es fan. Aquests equips, més que cap altres, necessiten agafar experiència.