dimarts, 6 d’abril del 2010

Pujant i baixant

A 3 jornades pel final a 1ª Catalana i, si fa no fa, a la resta de competicions catalanes femenines, ja podem començar a intuir quins seran els futurs moviments d'equips a les diferents categories.

OK Lliga Femenina: Ara és dificil concretar res, perque els queden molts partits per jugar. Teoricament baixen els tres ultims, que en aquests moments son l'Sferic, el Claret de Sevilla i el Sta. Maria del Pilar, tot i que el Mieres entraria també en aquest grup de darrera. Els dos darrers (Claret i Sta. Maria), pel que s'ha vist fins ara, son els que ho tenen més cru, però caldrà esperar.
També caldrà veure com entoma la FEP que baixin tres equips no catalans (si es salva l'Sferic), perque un català pujarà segur, accentuant el desequilibri territorial. We will see.

1ª Nacional Catalana: Aqui la cosa està més animada (i més intrigant). A dalt de tot tenim el Bigues (que no pot pujar perque ja té un equip a la OK), desprès tenim un Girona i un Sferic molt ben col·locats, especialment l'Sferic per sustituir l'equip d'OK si finalment no es salva. Un altre equip amb moltes opcions (i una bona sorpresa aquesta temporada) es el Palau de Plegamans. L'Arenys de Munt que també està al "Pom de Dalt" tampoc podria pujar. Clar que desprès hi ha la possibilitat de que l'equip que es classifiqui dalt (només hi ha un plaça d'ascens) opti per no pujar davant l'increment de pressupost que comporta, però la lluita com a mínim serà molt interessant.
A la part de baix, tenim que baixen directament els dos ultims, tenint prcticament tots el numeros el Reus (que ha patit una dura travessia del desert aquest any), però la segona plaça l'hauran de lluitar, i molt, el Castellar i el Noia, i que en qualsevol cas no es lliuraran de la promoció juntament amb el Sant Feliu, que només un miracle els permetria avançar al Voltregà.

1ª Catalana: Es la categoria amb les places més clarament definides excepte la 4ª. Amb permís del Jonquerenc, les places d'ascens directes ja practicament estan asignades al Maçanet i al Mollet que han realitzat una brillant temporada. La promoció també ja té un participant segur: el Jonquerenc, al que acompanyarà el Roda o el Blanes. Els partits que els queden a aquests dos equips en la lluita per la 4ª plaça no son facils, i s'ho hauran de treballar a fons.
Per la part baixa, tenim ja totes les places assignades. El descens directe serà per el Sant Cugat i el Breda (que s'han despertat massa tard), i la promoció serà gairebé segur pel Corbera.

2ª Catalana: Aqui les places d'ascens també ja estan virtualment assignades. L'ascens directe serà per Masies de Voltregà (que s'ha passejat per la categoria), i una segona plaça que serà casi segur pel Palau de Plegamans (bona temporada dels equips femenins d'aquesta club). Al Mataró es segur que li toqui jugar la promoció d'ascens amb el Corbera.

Cal pensar que aquesta temporada, degut al desgavell d'equips provocat per l'OK lliga femenina, ha estat un pel artificiosa, i els equips ara hauran de tornar poc a poc al nivell que els pertoca. Segur que la temporada que ve, les coses s'anirant igualant.