divendres, 26 de febrer del 2010

L'Hoquei intangible

Diumenge al vespre, TV3, la nostra, telenotícies, esports, una gran final, un gran espectacle esportiu... Madrid – Barça... de basquet. Desprès veus que el gran espectacle era per que el Barça havia humiliat al Madrid, no per res més, i.., el Madrid segueix a dos punts, i..., el Bilbao, el Jerez, ...que si l'Stutgart, que si el handbol s'ha classificat pels quarts de final, i...dos tennistes son baixa d'un torneig a l'extraradi comunitari,..que la tieta d'en Ronaldo té paperes,... .i...Un gol de la Monica Piosa a 15 segons del final dona la victòria al Cerdanyola a la Copa de la Reina... Tirarorí, ta ti ro...El temps per demà.

L'endemà noticies, esports, Stugart, Jerez, Valencia, Sporting,...i,... no cal seguir esperant,... ni buscant.

Si vas ser un afortunat de poder veure la final de la Copa de la Reina -en formós diferit – ja et pots donar amb un canto a les dents, per que ja ho has vist prou, ja ho has sentit prou, ja ho hauràs llegit tot... Mundo deportivo (Us juro que esperava trobar una plana sencera), i resulta que hi havia un requadre de quart de columna, per una de les millors finals d'hoquei femení (i sense femení) vistes els últims anys. Probablement dels dos millors equips femenins del món.
Simplement demencial, per que si nosaltres no mostrem l'hoquei al món, no ho farà ningú. Si nosaltres, que som la primera potència mundial per clubs, llicencies i entusiame de l'hoquei, som incapaços de fer-lo visible a la societat, estem condemnats.

Sort de la premsa comarcal, i gràcies. Però el tercer esport d'equip de Catalunya, crec que es mereix un millor tracte. L'esport es espectacle, i l'hoquei en té molt, més del que els mitjans ens volen fer creure per justificar-se. O es que es pensen que totes les llicències serveixen per anar a buscar bolets el cap de setmana.

...la sang freda de la Daniela en el llançament de la falta directa a la final en càmara lenta va ser sensacional. La èpica desesperació de la Carla veient com s'escolava la victòria tot un poema visual...2 arts de l'hoquei enfrontats, tècnica i efectivitat enfrontades en un duel per emmarcar,... i no s'ha n'ha assabentat ningú de fora el gremi, i seguirem així, pels segles dels segles, fins que algú estiri les orelles de debó al mitjans publics. Mentrestant, l'hoquei seguirà intangible.

Nota: I que consti que els mitjans no son els únics culpables, però aquest diumenge els hi han posat en safata un plat de cinc estrelles del que no hauran volgut tastar ni una engruna.

Nota 2: Sembla ser que avui divendres, el Mundo Deportivo ha fet un bon reportatge de la final, i s'agraeix. Tot i així segueixo considerant vigent un maltractament de l'hoquei pels mitjans periodistics.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

JORDI -
He enviat uns correos, a el Mundo deportivo i a tv3, perque es miresin el article.
Ya no comprare mai mes el Mundo deportivo.
Ara comprare el AS.

CROCKET ha dit...

JORDI no me creo que compres el AS

Anònim ha dit...

Felicitats, Braç... per saber escriure el que tots pensem i no sabem plasmar !!!! J.G.