dijous, 12 de novembre del 2009

Els 400 eurus

No. No es tracta de cap recepta econòmica per cobrar els 400 eurus d'en ZP. Es una qüestió per mi més seriosa.
Recentment hem llegit en les resolucions del comité d'hoquei unes fortes sancions a una sèrie d'equips per, intueixo, no haver-se presentat a un partit. No pretenc valorar ara la necessitat d'un castig davant una mala gestió dels recursos (humans) d'un club, que segur que l'ultim que vol es no fer un partit, o potser no han valorat, en una desmesurada ingenuitat, que en els temps actuals no hi lloc per la flexibilitat. Els equips "castigats": Corbera, Navarcles, Lluçanès,.. com veieu grans clubs que es poden permetre el luxe de saltar-se el partit per poder prepar-se pel següent, 400 o 800 € son una nimietat (que s'arregla amb 4 o 5 sponsors més o pujant la quota als nens). Els pares, entussiamadissims, ja que poden vendre els cistells de gols que els encolomen els clubs veins (cistells de 20 o 30 per jornada), i que, de segur, els motivarà per seguir endevant amb el nostre esport.
Les coses no son facils per ningú, tampoc pels del Comité, que espero que els hagi dolgut fer aquestes resolucions conscients del que implica, sobretot, tenint en conta la disbauxa de partits canviats a qualsevol hora de la temporada passada, on mai pringuen els equips forts, que sempre tenen un metge apunt per preparar els justificants mèdics que calguin. De fet, crec que l'any passat l'unica "pringada" era perdre el partit.
Som molts els clubs que cada setmana patim per poder compaginar els jugadors amb les families, les malalties, les lesions, l'entrenador que juga amb els grans, i que, al final, ens acabem ensortint, si fa no fa, per encarar de nou el següent cap de setmana. Posem a disposició de l'esport TOT el nostre temps de lleure, TOT el nostre entusiasme, TOTA la nostre il·lusió, però no podem posar més calès, perque no en tenim més, ho deixem tot en patins, pilotes i betzina.
Encara que, amb una mica de sort, hi haurà potser 3 clubs menys l'any que ve i ens estalviarem algun viatge.