Femení Base: Resultats i classificació Jornada 1

Gracies als nostres amics del bloc del Reus Femení Base, tenim aquest excelent resum de la 1ª jornada.

De fet, en fan un cada jornada, o sigui que sempre els podeu consultar.

diumenge, 27 de setembre del 2009

Olesa 2 - Sant Feliu 9

Tampoc ha pogut ser en aquesta segona jornada. Resultat una mica abultat pel joc vist, però victòria justa del Sant Feliu, que s'ha mostrat més regular i sòlid al llarg de tot el partit.

Alineació Olesa: Mara Villatoro, Cristina Gramunt, Lara Jaime, Helena Oleart, Marina Rabaneda - cinc inicial-, Alba soler, Gemma Cortes, Ariadna i Alba Basil.

Han començat bé les coses per l'Olesa amb un gol inicial de la Marina als cinc minuts de joc. Però ha estat un miratge, ja que el segon gol de l'Olesa no arribaria fins a manca de 10 segons per el final del partit per part de l'Helena.

Durant la primera part, però s'ha vist un joc molt igualat acabant amb un 1 a 2, que podria haver estat un empat ja que la Cristina no ha pogut transformar un penal a l'ultim segon d'aquesta part. El segón gol del Sant Feliu també ha estat de penal, aixó sí, amb més encert.

La segona part, però, ha tornat a mostrar que a vegades l'equip entra en periodes de desconcentració que saben ser aprofitades bé per les jugadores rivals. Això junt amb una acumulació de faltes realment exagerada (realment els partits en general són molt nets, però la sensibilitat a les faltes ara és molt alta, i el xip de fer pressió en aquestes circunstàncies és molt perillós). 20 faltes d'equip per part de l'Olesa que han provocat 3 faltes directes (totes transformades), i una bona resolució a l'atàc de les Sant Felieuenques, han acabat abocant els nou gols sobre l'Olesa. Sort que el gol de l'Helena als ultims segons ha tret un cert mal regust al final (imatge).

dissabte, 26 de setembre del 2009

Femení Base s'estrena... amb derrota

No ha començat gairebé la temporada a Olesa per les noies.

Olesa 0 - Vilanova 8.
El femení base ha rebut 8 gols de l'equip de Vilanova molt ben conjuntat i bastant més equilibrat en edat (per dalt) que l'Olesa. També cal dir que hem tingut moltes ocasions de gol que no han entrat per molt poc, algunes ho han fet i tot, però l'arbitre no ho ha vist. No era el dia avui. Molt be per les petites, la Bea, la Clara, l'Oliva i l'Aitana, en el seu debut i que no han tingut cap por d'enfrontar-se a nenes que feien el doble que elles. Només resta felicitar el Vilanova ja que compta amb un bon equip que segur que tindrà una bona trajectoria en aquesta categoria.

Com homenatge l' Hoquei base, indico la 1ª alineació d'un equip Olesà en aquesta categoria:

Alineació Olesa: Cèlia Grivé (portera), Silvia Porterias, Gemma Cortes, Marina Montaño, Alba Basil, Aitana Laraña, Beatriz Perez, Clara Segura i Oliva Segura.

dilluns, 21 de setembre del 2009

Manlleu 9 - Olesa 5 - Actualitzat

Inici de campionat amb derrota. Joc ràpid, però imprecís i molts gols.

Partit corresponent a la 1ª jornada de la 1ª Catalana Femenina disputat al Pavelló de Roda de Ter (per obres al pavelló de Malleu) disputat el 20 de Setembre de 2009.

Alineació Olesa: Mara Villatoro, Lara Jaime, Helena Oleart, Cristina Gramunt, Alba Soler -cinc inicial-, Silvia Porterias, Gemma Cortes, Marina Rabaneda i Ariadna.

Un inici de partit molt igualat, amb moltes imprecisions pels dos equips, i una certa tensió en el joc per la por a veure quina sensibilitat tenia per les faltes l'arbitre. En general es pot dir que ha filat molt prim, la qual cosa s'ha traduit en un joc molt net (potser una mica massa) que deixava molts espais i que obligava a l'Olesa a defensar en zona inicialment. El marcador s'ha estrenat per part de les noies del Manlleu al minut 4:04 per part de la Mireia. El segon gol no arribaria fins al minut 14:40. Les manlleuenques controlaven una mica millor el partit, però tampoc arribaven còmodes a l'area d'Olesa. Quan semblava que la primera part acabaria amb el 2 a 0 una escapada de la Cristina ha permès escurçar el marcador 2 a 1 (minut 18:39). Mitja part.

A la segona part, ha pesat molt la major acumulació de faltes de l'Olesa (ja en portava 8), i l'extrema sensibilitat de l'arbitre en aquest aspecte ha fet que es tinguès molt por a una defensa eficaç i ha facilitat la consecució del tercer gol del Manlleu al minut 1:14.
La por ha tocar la pilota amb les botes generava situacions molt compromeses a la defensa en les boles mortes a l'area que no afavoria gens el joc. Al minut 5:05 la Lara tornava a acostar el marcador d'un bon tret (3 a 2). Però 2 minuts més tard una falta de la Lara (encara l'estic buscant - vegeu video-), feia que el contador arribès a 10. Falta Directa que el Manlleu transforma sense dificultats, 4 - 2 (minut 7:07).

A partir d'aquí s'ha entrat en una fase de molt desconcert per part de l'Olesa que ha permès al Manlleu fer 3 gols seguits (7 - 2 al minut 12:06). En aquest moments l'Olesa ha passat a una més eficaç defensa individual i ha conseguit 2 gols que han permés tornar a donar ritme al partit, la Cristina en una escapada de les seves conseguia el 7 a 3 (13:33), i poc desprès l'Helena amb una espectacular bolea conseguia el 7 a 4 (15:49).

De totes maneres el Manlleu ha controlat bé el marcador tota la segona part, i poc desprès, al minut 17:17, conseguia el 8 a 4. Un minut més tard, la Gemma tallava una passada a la frontal de l'area del Manlleu i engaltava un tret per l'escaire que tornava a acostar el marcador 8 a 5 (18:12).
De totes maneneres un Manlleu inspirat feia que M. Vera al minut 18:44, conseguís el 9 a 5 definitiu.

Partit en general molt net, i en el que han sovintejat les errades defensives per part dels dos equips, i moltes imprecisions. Es veu clarament que les jugadores no acaben de trobar-se comodes amb el nou reglament. Serà qüestió d'acostumar-se.

dissabte, 19 de setembre del 2009

Comença la temporada....a Manlleu

Aquest diumenge comença la competició per l'equip senior femení. Tot un repte que caldrà veure com evoluciona al llarg de la temporada. Equips més forts, més viatges, i molta més il·lusió.

Amb el reforç de l'Alba per aquest any, el primer enfrontament no serà gens facil. Un equip que s'ha retirat de Nacional Catalana, i que l'any passat va fer un molt bon paper a 1ª Catalana, no pujant (directament) pels molt poc.

Caldrà veure com s'adapten les noies al nou reglament i veure si surten enfortides, o no, per aquesta circunstància. Bé, ens veiem a Manlleu diumenge a la tarda, encara que sembla que el partit es jugarà a Roda de Ter.

divendres, 11 de setembre del 2009

Calendari Femení - Base

Aqui teniu el calendari per aquesta temporada. Només recordeu que aquestes dates podrian canviar per ajustos entre els equips, degut a la complexitat del calendari d'aquest any.

dijous, 10 de setembre del 2009

Calendari de 1ª Catalana Femení - Actualitzat

A l'ultim moment s'han refet els grups Femenins i hi ha hagut moviments a les categories provocant una lleugera modificació del calendari. Respecte a l'anterior s'hi han afegit 2 equips més: el Lloret i el SHUM Maçanet.
Una conseqüencia d'aquest canvi és que al haver-se completat els 14 equips d'aquesta categoria ja no hi haurà jornades de descans. O sigui que toca jugar... tots els caps de setmana.

Cal recordar que la data indicada es la de la jornada, no la del partit, ja que molts són en dissabte.

Miraré de posar també el calendari del Femení Base.