divendres, 20 d’abril del 2012

Nacional Catalana: Olesa 2 - Voltregà 1

Gran victoria i gran partit de les olesanes, amb una gran tasca en defensa que ha anulat el contratac osonenc. 


Una victoria forjada en una enorme motivació, i potser ajudades pel fet de jugar sense pressió, ja que les olesanes a aquestes alçades no es jugaven res, excepte la seva credibilitat. I es que durant tot el partit les voltreganenes han patit molt per poder arribar a ca la Marta, que ha efectuat un bon treball quan li han reclamat els serveis. I no estem parlant d'un quadre tancat local, sino d'una bona capacitat d'anticipació, amb una pressió avançada, que ha permès generar moltes oportunitats de contratac olesà que la Maria Ballesta ha hagut de resoldre, un cop i un altre. El primer gol ha arribat a les acaballes del primer temps en una incursió per l'esquerra que ha rematat la Silvia Porterias a l'area petita entrant la bola per poc. Aquest gol ha desmuntat a les visitants que han vist com les oportunitats olesanes es multiplicaven perillosament abans del descans.

A la represa, les oportunitats olesanes s'han succeit amb assiduitat,  i es que les ocasions de gol clares s'han multiplicat. Les voltreganeses poques vegades han pogut arribar amb claretat a tenir bones opcions de gol. De mica en mica, veient les olesanes que les boles no volien entrar però que la victòria era més propera, han anat replegant les linies, mentre que les visitants han començat a pressionar, ja que veien com el crono les allunyava de la victòria. Aquest cop les olesanes han sabut superar la pressió i ha permès seguir creant ocasions de gol fins que la Silvia, altre cop, a 2 minuts del final ha aconseguit superar en un contratac a la Maria Ballesta fent el gol de la tranquil·litat. Tranquil·litat relativa, ja que el Voltregà ha començat a apretar més fort. Les faltes s'han disparat i mancant 20 segons, les olesanes han arribat a les 9 faltes. El  llençament de la novena falta per part de la Laia Jimenez, fort i ras ha estat desviat lleugerament per la Silvia (local) fent el seu hat-trick particular, clar que ara en propia porta, despistant a la Marta i fent que el Voltregà s'acostès al marcador.

Restant 20 segons, les olesanes han aguantat la bola com han pogut i la sirena acabava cantant la victòria olesana i la segona derrota de les osonenques aquesta temporada. Es la primera vegada que l'equip olesà guanya al Voltregà i que sembla posar fi a la profunda crisi de joc que ha afectat a l'quip durant bona part de la competició (a partir d'aquell 7-0 del Mollet), i tornant al ritme que va acompanyar a les jugadores a l'inici de temporada.

Alineació Olesa: Marta Arnau (p), Lara Jaime, Cristina Gramunt, Gemma Cortés, Txell Ventura -cinc inicial-, Helena Oleart i Silvia Porterias (2).
Alineació Voltregà: Maria Ballesta, Silvia Jurado, Anna Gil, Anna Farres, Judit Burgaya, Silvia Romero, Aina Arxe i Laia Jimenez (1).

Gols: 1-0 (Silvia, 16:58). 2ª Part: 2-0 (Silvia, 17:18), 2-1 (Laia, 19:36).